Hvad er en klinisk diætist?

En klinisk diætist eller diætist er på nuværende tidspunkt uddannet professionsbachelor i sundhed og ernæring med speciale i klinisk diætetik. Det betyder i praksis at udover at forebygge og behandle livsstilssygdomme, så er man autoriseret af sundhedsstyrelsen til at behandle specifikke sygdomme give ernærinsgterapi m.m.

Mange diætister er ansat på hospitaler, hvor de i samarbejde med læger og sygeplejersker er med til at behandle patienter med bl.a. undervægt, nyresygdomme, diabetes og hjerte-karsygdomme. Klinisk diætister er i stand til at give en diætetisk diagnose og opstille mål for den enkelte patient.

Som Klinisk diætist bygger man sin behandling på den seneste forskning om kost og ernæring og anbefaler sund kost ud fra bl.a.  sundhedsstyrelsens kostråd (kostkompasset). Motion er også en vigtig del af sundheden, som diætisten bruger i sine vejledninger til både enkelte, grupper og familier.

Betegnelserne ’diætist’ og ’klinisk diætist’ er beskyttede under autorisationsloven og må kun benyttes af personer, der har gennemført diætistuddannelsen på de autoriserede uddannelsesinstitutioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *